Over Koen

Afgelopen jaar zijn we op vakantie geweest in Servie, Bosnie en Montenegro. Een geweldige ervaring waarin we veel lokale mensen hebben ontmoet. In de gesprekken over het land, de voorbije oorlog en de levensomstandigheden verbaasden we ons al over de grote verschillen met Nederland. En dan zitten we nog gewoon in Europa! Het gemiddelde loon is laag en men doet zich beter voor dan ze het eigenlijk hebben. Vooral in Montenegro rijden ze in ‘dure’ auto’s en hebben ze verder bijna geen geld te besteden. En wij maar lekker rondreizen met ons Nederlands paspoort waarmee we zo ongeveer elk land makkelijk binnenkomen.

Met onze reis zullen we in ieder geval het lokale toerisme ondersteunen, maar we willen meer doen tijdens onze reis. Geld geven aan een instantie in Nederland is voor ons geen goede optie, de helft van het geld verdwijnt in administratie en je hoort nooit waar het geld aan is besteed.

Daarom hebben wij Koe Koen.

Koen is onze oer-hollandse koe die geld melkt. Wel met jullie hulp natuurlijk. Na elke voltooide opdracht die jullie hem mogen geven krijgt hij een beloning op zijn bankrekening gestort. Koen koopt zoveel mogelijk spullen van het geld en deelt het uit aan lokale goede doelen die hij tegenkomt tijdens zijn reis. Doordat Koen er spullen van koopt weet Koen precies waar zijn welverdiende geld aan uit gegeven wordt. Wil je weten hoe het precies werkt kijk dan bij: Hoe sponsor je Koen?

Reacties zijn gesloten.