Voltooide opdrachten

Koen doet goed zijn best en heeft al aardig wat opdrachten voltooid. Hieronder is te lezen welke opdrachten Koen al heeft gedaan en wat hij er voor gekregen heeft. De laatst voltooide opdrachten staan bovenaan.

Opdracht 7: Ik zou het heel leuk vinden om af en toe een kaartje van jullie te ontvangen met daarop een leuke anakdote van jullie reis. Natuurlijk staat daar een prijs tegenover, Wat dachten jullie van 5 euro per kaartje? Ik zat te denken aan een maximum van 10 kaartjes, want ook ik moet nog een beetje bijkomen van mijn rondreis door Australië ;-)
Ik laat me graag verrassen en als ik specifieke wensen heb (ik heb dus iets met Australië bv) dan horen jullie het van me. En natuurlijk is het leuk om uit diverse landen wat te ontvangen ed :-)
Ontvangen van: Marieke Backer
Beloning: € 5,- per kaartje
Status: Geslaagd
Reactie Koen vooraf:
Wat leuk! Ik ga mijn best doen om leuke kaartjes te vinden en deze te versturen.
Reactie Koen achteraf: Kaartje één is verstuurd in Johannesburg en aangekomen. Kaartje twee is verstuurd in Bangkok en aangekomen. Vanuit Nederland heb ik ook snel nog een kaartje gestuurd. Er was zoveel gebeurd! In Vietnam een kaart met plaatjes wat er allemaal op een scooter past, die is ook aangekomen. Ik las op de site dat nummer zes uit Hong Kong er ook is. De kaart uit Indonesië is op weg en aangekomen en let vooral even op de postzegel… Helaas ben ik wat achterop geraakt met de informatie, maar ondertussen heb je nog wat kaartjes ontvangen uit Australië, Canada en Amerika. Koen heeft zelfs nog een kaartje gestuurd vanuit Nederland. Dankjewel Marieke om al mijn ervaringen met jou te mogen delen! Wanneer ga ik je in het echt ontmoeten?

Opdracht 11: Help, help koe Oek(-je) is zoek!!!! Wij denken dat hij Koen achterna is gegaan. Willen jullie helpen zoeken? Koen moet met iedere koe die op Oek(-je) lijkt, (dus een koe met zwart witte vlekken is goed) op de foto. Vooral Bertus hoopt dat Oek-je snel weer terecht is.
Ontvangen van: Klaas, Lydia, Ronald, Martine, Monica, Pong, Kevin, Jeniffer, Ilse, Sem
Beloning: Voor elke foto die jullie de komende maanden maken krijg je 1 euro met een max van 30 euro.
Status: Geslaagd
Reactie Koen vooraf:
Ah nee, wat erg! Ik ga super mijn best doen om hem te vinden.
Reactie Koen na 1e foto: Misschien heb ik Oekje gevonden in Kaapstad, kijk maar snel bij de foto!
Reactie Koen na 2e foto: Ik denk dat ze bij de grens tussen Zuid-Afrika en Namibië was, kijk zelf bij foto één en twee.
Reactie Koen na 3e foto: Ik weet het al, ze had gewoon dorst in Botswana!
Reactie Koen na 4e foto: Snik, als het maar niet helemaal verkeerd is afgelopen…
Reactie Koen na 5e foto: Ik heb nu al weken niets gezien, in Botswana duizenden koeien, allemaal zwart, bruin, grijs of een combinatie hiervan. Al die safari’s ook nog, telkens lijkt het erop maar
Reactie Koen na 6e foto: Zelfs in de tempel zijn koeien te vinden op de oude schilderingengen. Een koe met zwart en ….., kijk hier.
Reactie Koen na 7e foto: Nergens is er een zwarte koe te bevinden in Thailand, maar wel op een kraampje. En er is Nederlandse melk te verkrijgen in de supermarkt! Ik weet nog niet wat er zo Nederlands aan is…
Reactie Koen na 8e foto: Dat zijn er ineens veel, zomaar in de winkel in Bangkok. Ze zullen Oekje toch niet proberen te verkopen!!! Kijk hier.
Reactie Koen na 9e foto: Zelfs tijdens de vlucht naar Nederland kom ik Oekje tegen! En wel in de ….. kijk hier.
Reactie Koen na 10e foto: Ik heb een gezellige tijd in Nederland gehad met mijn familie. Zit Oekje hier niet verstopt?
Reactie Koen na 11e foto: In de stromende regen vond Koen Oekje misschien wel in een lekkere warme stal op de kinderboerderij in Druten.
Reactie Koen na 12e foto: Oekje zal toch niet verkleind zijn tot koetje voor bij de een modelspoor?
Reactie Koen na 13e foto: Of zit ze dichter bij Monica,  Pong en Sem dan ze denken? Misschien zit ze wel gewoon tussen de luiers.
Reactie Koen na 14e foto: Door al het stof is Oekje bruin geworden hier bij het Secret Lake vlakbij Kampot (Cambodja).
Reactie Koen na 15e foto: Oekje is gegroeid en kijkt een beetje boos zo in het rijstveld. Op weg naar een grot nog steeds vlakbij Kampot.
Reactie Koen na 16e foto: In Vietnam is Oekje ineens melk gaan geven. De melk wordt door Vinamelk in pakken gedaan.
Reactie Koen na 17e foto: Yoepie, Oekje is beroemd geworden. De foto staat gewoon op een……
Reactie Koen na 18e, 19e, 20e en 21e foto: In China kwam ik Oekje overal tegen. In de dierentuin, op de melk, ze kon me zelfs schrijven en knuffelen.
Reactie Koen na 22e, 23e en 24e foto: In Kuala Lumpur kwam ik haar twee keer tegen in een knuffelwinkel en ook een kledingwinkel.
Reactie Koen na 25e en 26e foto: Op Sumatra wist ze de datum op een Islamitische school en op Sulawesi had ze wat trekjes.
Reactie Koen na 27e en 28e foto: In Australie hebben we geslapen bij iemand met een
koeienverzameling en zoekt Koen maar een boek op om een spoor van Oekje te vinden.
Reactie Koen na nog 3 foto’s: In Canada kennen ze het fenomeen melkkoe zeker weer: Een koeienspeeltuin, koeienwinkel met heerlijk ijs en een echte veemarkt
Reactie Koen na 32e foto: Grote koe op een muur geschilderd.
Reactie Koen bij thuiskomst: Oekje heef nog geeneens laten weten dat zij al lang terug was. En ome Koen was nog wel zo ongerust. Gelukkig is de hele familie, inclusief Lilly nu herenigd.

Opdracht 2: Maak een foto van jou met je 2 reisbegeleiders bij de volgende Apple Retail Stores: Shangai (China), Montreal (Canada), Chigago (US), New York (US).
Ontvangen van: Wilco Niessen
Beloning: €250,-
Status: Na aanpassing opdracht, GESLAAGD
Reactie Koen vooraf: Oeff, dan moet ik mijn reisbegeleiders vragen toch een andere route te kiezen. Ik zal mijn best doen om ze over te halen. Ik hoop dat het lukt, want de beloning zie ik zeker zitten!
Reactie Koen tijdens de uitvoering: Aangezien niet alle plaatsen precies op de route liggen… Begin ik maar meteen in Zuid-Afrika met het zoeken naar Apple Stores. Hier in Johannesburg hebben ze er een paar. Kijk maar op foto 1 en foto 2. Je kan er zelfs parkeren!!
In Thailand hebben ze ook een I Studio, eigenlijk bijna wel in elke grotere shoppingmall. We houden het er bij een dit keer, waar het slechts beveiligd is met een 10 politie-agenten, snel een foto maken dus….zie de foto.
In Sisophon, Cambodja hebben ze zelfs een Apple School.
In Dusseldorf hebben ze ook een Apple Store met een wel heel aparte decoratie voor de deur, kijk maar!
In Cambodja kennen ze officiele Apple Stores in Siem Reap en Phnom Penh.
In Vietnam zie je overal Apple authorised sellers, foto 1 en foto 2.
In China zijn veel mensen Apple-minded, zo zijn er ook hier Apple Stores, foto 1 en foto 2.
In Hong Kong zit er GEEN officiele Apple Store, alleen resellers, foto 1 en foto 2.
In Indonesië hebben ze Apple kofferbakverkoop of verkopen alle merken tegelijk.
In Singapore zijn echte dealers en goedkoper dan elders. Koop in het centrum bij nübox of bij in8inite, of taxfree op het vliegveld bij de Istore of  I-boutique.
In Australië hebben ze weer echt Apple Retail Stores en iets andere.
In Canada komen we verschillende appelplaatjes tegen: een paar bekers, zelfs buiten in een fruitgebied en bij de antiekshoppies.
In Amerika vonden we ook wat typische afbeeldingen: Amerika doet gezond en de Indianen kunnen er ook wat van!
Uiteraard in New York heb je zelf de foto mogen maken van ons bij DE Apple Store!
Bij thuiskomst heeft Koen als dank nog wat spulletjes gegeven, zoals deze mooie rode lamp.

Opdracht 12: Ga op zoek naar een pedicure/voetverzorger in elk land dat je bezoekt. Maak een foto van jou samen met Erwin en Rhianne met deze pedicure/voetverzorger en zet haar of zijn naam erbij. Voor elke foto die jullie de komende maanden maken krijg je 2,50 euro met een max van 25 euro. Oh ja Koen als je een pedicure/voetverzorgster zover krijgt om jouw pootjes te behandelen en je hebt daar een foto van dan krijg je meer! Kom je iets heel bijzonders tegen wat met voeten te maken heeft maak daar dan ook een foto van samen met jou, Erwin en Rhianne.
Ontvangen van: Voetverzorging Lisea
Beloning: € 2,50 met een maximum van € 25,00, als Koen zich laat behandelen is het € 4,00 voor met een maximum van € 40,00. Voor de bijzondere voetfoto’s krijg je € 2,50 per foto voor met een maximum van €25,00.
Status: Geslaagd
Reactie Koen vooraf:
Hihi, ik moet daar altijd zo van lachen als ze aan mijn voetjes zitten. Al noem ik mijn voeten eigenlijk anders…. Even goed kijken dan!!
Reactie Koen 1e foto: Ik heb de eerste gevonden, een lieve pedicure uit Zimbabwe. Gelijk even mijn voor en achter poten gedaan. Alleen Erwin en Rhianne waren mij vergeten te vertellen dat zij ook op de foto moesten en ik haar naam moest vragen. Sorry, bij de volgende dan maar.
Reactie Koen 2e foto: In een winkel betaal je er ongeveer €4,50 voor een behandeling, maar voor mij was die gratis bij de visjes in de waterval, kijk maar.
Reactie Koen 3e foto: Toch wel iets opvallends in Thailand is dat je je schoenen vaak uit moet doen als je ergens naar binnen gaat. Deze foto is gemaakt net voor ik ergens naar binnen wilde gaan.
Reactie Koen 4e foto: Erwin en Rhianne zijn naar de masseur geweest in Bangkok en ik mocht naar de pedicure. Kijk maar! en ook mijn achtervoetjes werden gedaan. Zij heette Noh.
Reactie Koen 5e foto: Op de weg naar een grot in Cambodja vlakbij Kampot zie ik iets engs, een reuze voetstap in steen… Kijk maar hier!
Reactie Koen 6e foto: In de Mekongdelta in Vietnam woont een tweeling van wie er een wel een heel speciale voet heeft. Foto 1 en foto 2.
Reactie Koen 7e foto: In de supermarkt kon je lekker relaxen, maar potjandikkeme ik ben te klein! Ze hadden nog geeneens kinderstoelen, zodat ik wel zou passen. Foto.
Reactie Koen 8e foto: Koen bij de straatpedicure in Hoi An. In heel Vietnam kan je overal pedicure krijgen, tussen de etenswaren op de markt, bij een straatstalletje net waar je maar wilt.
Reactie Koen 9e foto: Ik zie overal voetenin Hong Kong, massage, reflexologie, pedicure alles kan je hier doen. Kijk maar op de foto 1 en foto 2.
Reactie Koen 10e foto: Ik mocht zo’n heerlijke voetmassage ondergaan terwijl Erwin en Rhianne moesten toekijken.
Reactie Koen 11e en 12e foto: In Kuala Lumpur hadden ze een mooi shirt bij Hang Ten, helaas niet in mijn maat.
Reactie Koen 12e foto: De Indonesische pedicure is één van de beste, hij deed vijlen, knippen, lakken enne kietelen met een watje.
Reactie Koen 13e foto: Een lesje wat moet ik doen als voetverzorger als er iemand binnen komt met….. auwie!
Reactie Koen 14e foto: De pedicure wordt professioneler, ze gaan zelfs de binnenkant erbij betrekken.
Reactie Koen 15e foto: In Amerika kan je voeten zelfs drinken.

Opdracht 16: Maak foto’s van elektra aansluitingen en groepenkasten in elk land waar je komt.
Ontvangen van: Klaas Visee
Beloning: € 2,50 per foto. Met een max. van  € 25,00, De foto die al gemaakt is in Zuid Afrika valt hierbuiten maar daar krijg je toch € 2,50 voor.
Status: Geslaagd
Reactie Koen vooraf:
Als ik maar ver uit de buurt van die dingen kan blijven. Ik heb al wat dingen gezien… brr
Reactie Koen 1e foto: Het Cola hotel in Nam Tok maakte het wel heel bond in de hal, 600Volt en losse kabeltjes? Kijk hier.
Reactie Koen 2e foto: In Thailand is het zo’n grote puinhoop op straat dat ik maar gewoon wat foto’s heb gemaakt, kijk maar hier en daar.
Reactie Koen 3e foto: In een klein afgelegen in een dorpje 40km van Siem Reap (cambodja) hebben een aantal gezinnen soms een paar uur stroom met behulp van dit ding.
Reactie Koen 4e foto: In de oude gevangenis van het Pol Pot regime in Phnom Penh hangt het er nog bij zoals het is achtergelaten in 1975. Ook dit elektriciteitspunt.
Reactie Koen 5e foto: In Vietnam kunnen ze er ook wat van: Mooie raamwerkjes met wat schakelaars en een stoppenkast op een plankje gemonteerd.
Reactie Koen 6e foto: In Nederland heb je waterdichte armaturen, maar hier hebben ze dat niet nodig als het regent. Er zit toch een dak boven? Kijk maar!
Reactie Koen 7e foto: Met zo’n meterkast sta je alleen in Vietnam niet voor paal.
Reactie Koen 8e foto: Echt handig die electriciteitskabels boven de grond in Vietnam.
Reactie Koen 9e foto: 100% puur lamp van Chinese kwaliteit.
Reactie Koen 10e foto: Licht en lucht gecombineerd op een Chinese basisschool
Reactie Koen 11e foto: Zal dit nou de meest handige plaats zijn, rare installateurs die Chinezen.
Reactie Koen 12e foto: En dit is nu Chinees recyclen.
Reactie Koen 13e foto: Het wordt steeds hopelozer met die Chinezen, gelukkig zit er een plankje boven.
Reactie Koen 14e foto: Werkelijk overal hebben ze kabels in China.
Reactie Koen 15e foto: Natuurlijk heb je in een Chinese watergrot ook licht nodig, dus plaats je het schakelmateriaal gewoon op een rots.
Reactie Koen 16e foto: Deze electriciteitsmast heeft uitzicht op het Chinese Karstgebergte, wat een mazzelaar.
Reactie Koen 17e foto: In China heb ik misschien wel de allerbeste foto gemaakt van electriciteit.
Reactie Koen 18e foto: Zo slopen ze de rommel boven de weg in China en zo is het een paar uur later weer gemaakt.
Reactie Koen 19e foto: Ik heb me laten vertellen dat deze Chinese generator het een beetje warm had.
Reactie Koen 20e foto: Nee, in Indonesië hebben ze tenminste deugelijke buitenverlichting, HELP!
Reactie Koen 21e foto: Ik ben bang dat zij en haar firma verantwoordelijk zijn voor die lichttechnische puinhoop in Azië.
Reactie Koen 22e foto: Nog een toppertje op het gebied van Indonesische buitenverlichting.
Reactie Koen 23e foto: Het moet niet gekker worden in Indonesië, installatiebuizen van bamboe.
Reactie Koen 24e foto: Nee zo erg had ik het niet verwacht in Indonesië, het wordt tijd om terug te gaan naar een Nederlandse stal volgens Nederlandse normen gebouwd.
Reactie Koen 25e foto: Op Sulawesi waren ze in iedergeval zo ver dat ze eerst de snoepjes hebben opgegeten.
Reactie Koen 26e foto: Deze buitenlamp op Sulawesi heeft tenminste een kap, zeg niet dat het niet kan.
Reactie Koen 27e foto: In Singapore ziet alles er veel beter uit, toch in deze supermarkt had ik mijn twijfels.
Reactie Koen 28e foto: In Australie vonden we een winkel met origineel bakelieten fittingen en veel isolatoren.
Reactie Koen 29e foto: Ooit zo’n aanhanger gezien van een poffertjeskraam die geen poffertjes meer verkoopt maar Donuts.
Reactie Koen 30e foto: In Australie maken ze het wel bond. Hier nog een traditionele gaslamp met….
Reactie Koen 31e foto: Een typische plek voor een schakelaar. Wel makkelijk dat het in elk ouder huis hetzelfde is in Australie.
Reactie Koen 32e foto: En waar zet je een elektriciteitsmast neer, uiteraard in de achtertuin van je huis! (Nieuw Zeeland)
Reactie Koen 33e foto: In Seattle hebben ze nog wat oude snufjes onder de grond. Kijk maar op foto 1 en foto 2.
Reactie Koen 34e foto: In het hostel in Flagstaff, Amerika is elektriciteit gezellig aangekleed. Met wat was en plaatselijke voorwerpen.

Opdracht 17: Zoek antiek schakelmateriaal in Aziatische landen.
Ontvangen van: Klaas Visee
Beloning:De kosten van aanschaf en verzenden worden vergoed. Als beloning krijg je 5,00 euro per artikel met een max. van 25,00.
Status: Geslaagd
Reactie Koen vooraf:
Volgensmij is alles hier op gebied van elektra antiek. Ik zal me best doen wat leuks te vinden. 
Reactie Koen na 1e voorwerp:
Wat in Nederland antiek is, is in Thailand gewoon nieuw te koop. Even 3 maanden wachten en het komt via de post bij je binnen. 15-05-2011. Inmiddels alweer een poosje aangekomen, sinds 1960 niet meer te koop in Nederland. Dit is ‘m.
Reactie Koen na 2e voorwerp: Dit antiek heb ik dan wel gekocht in Nederland, het is van Duits fabrikaat en waarschijnlijk gemaakt in China. Het past in iedergeval bij je modelspoorbaan.
Reactie Koen na 3e voorwerp: In Cambodja heb ik met veel moeite gevonden wat ik al lang aan het zoeken was. Echt iets wat je in Nederland al lang niet meer kan kopen. Het is wat zwaar, maar gelukkig hoef ik het toch niet te dragen. Ook nu zal je toch nog een paar maanden moeten wachten.
Reactie Koen na 4e voorwerp: Op de markt in China heb ik iets gekocht waarmee je draadjes kan ophangen als het goed is. Ik weet het niet zeker hoor. Controleer zelf maar over een maand of twee.
Reactie Koen na 5e voorwerp: In Indonesie heb ik goed mijn best gedaan en uiteindelijk iets zwaars gevonden!!
Reactie Koen na 6e voorwerp: Wat ik nu weer heb, je zult je ogen niet geloven. Iets met lampjes aan en uit kunnen trekken..
Reactie Koen na 7e voorwerp: Pfff, net 2 dagen in Australie, besloten geen pakketjes meer op te sturen kom ik eindelijk tegen wat ik al heel lang zocht! Dan maar met 2 kilo spullen gaan sjouwen. Krijg ik er ook een massage bij?
Reactie Koen na 8e voorwerp: In Canada en Amerika kennen ze het fenomeen antiekshop weer. Nu eindelijk echt wat ouder materiaal gevonden en niet nieuw antiek, zoals in Azie. We slepen het mee en geven het als we weer terug zijn.
Reactie Koen thuis: Gelukkig heb ik iemand onwijs blij gemaakt met alle spullen die we verzameld hebben. Van (rubberen) isolatoren tot fittingen en onverklaarbare spullen.

Opdracht 21: You three have been sharing the love around with all the fun and good things you are doing, so we’d like you to share the love from Australia too.  In New Zealand and/or Canada and/or USA, we’d like you to get chatting to some friendly people, and give them a little piece of Australia with love from us.  We’d be pleased to see a photo, and if you can get our names into the picture somehow that would make it even more special – they will be photos we will cherish and show others.
Ontvangen van: Dave en Kerry
Beloning: Australische dollars
Status: Gedeeltelijk geslaagd
Reactie Koen vooraf:
Ik heb mijn beste Engels van stal gehaald om te begrijpen. Ik ga Australië promoten bij Nieuw Zeelandse, Canadese en Amerikaanse koeien of mensen en daar laat ik een foto van maken. Ik heb er ook nog Australische vlaggen bijgekregen dus het komt helemaal goed. Erg leuk dat ik deze opdracht gekregen heb van mensen die ons een slaapplek gegeven hebben. Bedankt!
Reactie Koen achteraf: In Nieuw Zeeland heb ik met veel moeite iemand op de foto kunnen krijgen met een Australische vlag. Er blijft toch iets tussen Aussies en Kiwi’s…. In Canada in een verlaten gebied ben ik op de foto geweest met de rest van de orkaspotters op orkakamp en een steen waarop de Australische vlag is geschilderd.

Opdracht 19: Kan jij aan Rhianne en Erwin vragen of ze voor mij foto’s kunnen maken van verschillende hoeden of hoofddeksels in Indonesië. Ik weet dat ze daar voor allerlei gelegenheden een ander iets op hun hoofd hebben. Vaak zijn ze van mooie kleuren. Of jij zet het op je kop ,of Rhianne of Erwin op hun hoofd en dan een foto maken. Veel succes.
Ontvangen van: Han en Martien Lops
Beloning: Voor elk hoofddeksel met betekenis krijg jij € 15,-.
Status: Open
Reactie Koen vooraf:
Vanaf Bangkok draag ik al een hoed die veel voor mij betekend. De zon is zo warm hier. Natuurlijk ga ik die afzetten als ik in Indonesië iets moois vind.
Reactie Koen achteraf: Lieve Han, al snel in Indonesië vond ik een mooie hoed bij het Batak volk op Sumatra. Jammer genoeg zijn we daarna geen volken meer tegen gekomen met mooie hoeden. Misschien bij een volgende trip naar Indonesië.

Opdracht 3: Maak een foto van jou met je medereizigers in China. Hierop moet staan een paal, korf en een bal.
Ontvangen van: Bestuur Koveni
Beloning: Een eervolle vermelding in de kantine en een extra verrassing bij terugkomst. UPDATE: Monica, Sem en Pong sponsoren 5 euro bij het slagen van de opdracht.
Status: Geslaagd
Reactie Koen vooraf: Ik ben blij dat ik er nu ook geld voor krijg wat ik kan uitdelen. Misschien willen er nog wel meer leden van Koveni mee doen met sponsoren. Dan gaan we een super bedrag schenken!
Reactie Koen achteraf: Ik ben 2 trainingsavonden op bezoek geweest bij het nationale team van Hong Kong. Het merendeel zijn nog jeugdspelers, dus het is echt een land in opkomst. Ze trainen voor de IKF under 23 Asia-Pacific Cup. Ik heb ook een avondje de training gegeven met hulp van Erwin en Rhianne. Erg leuk allemaal. Het beste is nog, ik ga in juli in het Australische Adelaide kijken naar de halve finale en de finale!! Yoepie!! Hier de foto met iedereen onder de korf en wat ballen.

Opdracht 15: Wil je voor mij op zoek gaan naar 2 legpuzzels van 1000 tot 1500 puzzelstukjes
Een puzzel moet een afbeelding hebben van de 3 boedha’s die het spreekwoord uitbeelden horen zien en zwijgen. De ander moet een typische afbeelding hebben van de chineese cultuur (bv er zit veel rood en goud, draken, boedha etc. in) de boedha kan ook vrouwelijk zijn. Kom je een puzzel tegen die echt heel byzonder is in een ander land  dan geldt hetzelfde. Let wel de puzzel moet wel een afbeelding/afbeeldingen hebben van de cultuur uit het betreffende land.
Ontvangen van: Lydia Visee
Beloning: € 25,00 euro excl. kosten van de puzzel zelf en eventueel opsturen
Status: Geslaagd
Reactie Koen vooraf:
Zozo, dit wordt een lastige. Ik heb nog geen puzzel gezien in Thailand. Maar ik ben blij dat ik mag gaan shoppen! Gelukkig staat er niets bij dat ik moet natellen of alle stukjes er zijn.
Reactie Koen achteraf: Ik heb ze heel wat kilometers laten lopen voordat ik deze twee puzzels heb gekocht. Ze zijn onderweg nog even wachten dus…

Opdracht 13: Ik heb een opdracht voor je bedacht …het duurt nog wel even voordat je in China bent. Maar goed …….Persoonlijk ben ik gek op Chinees eten en dan vooral Babi Pangang. Nu je straks toch in China komt, lieve Koen, dan kun je vast wel een goed origineel recept van Babi Pangang vinden. Het recept moet ik wel in het Nederlands kunnen lezen (recept mag je dus zelf vertalen) en het wel uit te voeren zijn. Wil je dit recept naar mij mailen.
Ontvangen van: Betty Koen
Beloning: € 25,00
Status: Geslaagd
Reactie Koen vooraf:
Wat leuk een opdracht van een naamgenoot, ik ga mijn beste Chinees uit de kast halen om de opdracht te laten slagen.
Reactie Koen achteraf: Heerlijk zeg die Babi Pangang, al kennen ze hier die naam helemaal niet. Het wordt gewoon varkensvlees in zoet zure saus. Getest en wel hier foto 1 en foto 2.

Opdracht 9: Zoek een persoon met de achternaam ”Hu” in China en ga ermee op de foto. Maak ook een foto van zijn naam, anders zegt iedereen dat hij ”Hu” heet. Moet toch lukken lijkt me. Makkelijker dan in Nederland!
Ontvangen van: Monica Visee, Sem en Pong Hu
Beloning:
€5,00
Status: Geslaagd
Reactie Koen vooraf:
Volgensmij heet iedereen Hu, Wong en Li in China. Gaat goedkomen!
Reactie Koen achteraf: Van de 140 studenten heette er wel 1 Hu. Kan je het lezen op haar studentenkaart? Zo ziet een echte Hu er uit.

Opdracht 18: In 1992 heb ik met de mariniers voor de VN in Cambodja, Sisophon gezeten. Wij hebben hier barakken gebouwd en ik verwacht dat ze er nog zijn. Ga er eens kijken en maak er een leuke foto.
Ontvangen van: Henk Lammen
Beloning: €50,- , Zelfs €100,- gekregen!!
Status: Geslaagd
Reactie Koen vooraf:
Precies op tijd Henk! Over twee dagen zal ik in Sisophon zijn. Ik ben benieuwd of ik het samen met Erwin en Rhianne kan vinden.
Reactie Koen achteraf: Dat vinden van de barakken is makkelijker gezegd dan gedaan. De Cambodjanen kennen het hier niet of ze spreken geen Engels. Gelukkig hebben we op internet 2 foto’s gevonden, één van een brug en één van een barak. Van de brug heb ik zeker een foto gemaakt en misschien van een barak. Ik zou graag willen weten waar het precies ligt. Ik heb zelfs filmpjes gemaakt in Sisophon.
Koen op de brug in Sisophon, Cambodja.
Een rondje vanaf de brug.

Reactie Koen nadat  hij bij Henk thuis is geweest: Ik was er toch wel erg dicht bij geweest, helaas net niet die straat door gefietst. Maar wel het verblijf van de staf gezien. Wat kan een plaats groeien in 20 jaar! Het was wel gevaarlijk bij Henk thuis. Ik ben gewoon aangevallen door een echte tijger (poes).

Opdracht 14: Zoals je weet werk ik bij SHV, de eigenaar van MAKRO. Deze kom je overal in Thailand tegen (er zijn zo’n 45 winkels) Maak tenminste 2 foto’s in twee verschillende steden met een MAKRO winkel.
Ontvangen van: Trudi Middelkoop
Beloning: € 10,- , Zelfs €25,- gekregen!!
Status: Open
Reactie Koen vooraf:
Ik heb de MAKRO folder al bekeken, nu alleen de winkels nog vinden…
Reactie Koen achteraf: In Bangkok zitten de MAKRO’s net als in Nederland een stukje… uit het centrum. Maar het is gelukt! Store 21 hebben we op de fiets gedaan, foto 1. De MAKRO zit op 35/11 Samsean Road. En de  andere store 18 met de skytrain en ongeveer 30 min lopen, foto 2. Deze MAKRO zit op 1 Narathiwatratchanakarin Road. Koen vond vooral de folders erg leuk!
Als bonus voor mijn bonus heb ik nog een derde MAKRO opgezocht, maar nu in een andere stad, namelijk Chachoengsao (store 40). Zie hier foto 1 en foto 2 bij zonsondergang. Speciaal voor Trudi hebben we ook een filmpje gemaakt. Deze is te zien via deze link.

Opdracht 8: Maak een foto met Sem. Dat kan een foto met een persoon zijn die Sem heet. Misschien komen jullie wel een dier tegen dat Sem heet, Misschien is er wel een dier zonder naam en kunnen jullie dat dier de naam Sem geven. Het mag ook op een naambord zijn. Het mag ook een deel van een naambord zijn. Om het niet te makkelijk te maken, mogen jullie het niet zelf opschrijven! Om ook geen boeken door te gaan zoeken naar de naam ”Sem,” moet het woord groter zijn dan een afdruk van een foto (10×15 cm).
Ontvangen van: Monica Visee, Sem en Pong Hu
Beloning: €5,00
Status: Geslaagd
Reactie Koen vooraf:
Gelukkig dat hij een naam heeft van drie letters. Dit wordt zeker een uitdaging die ik aan ga!
Reactie Koen achteraf: Ik heb een Zuid-Koreaanse Se mi Luan (spreek uit: Semmy) ontmoet, het maken van de foto had wat voeten in aarde, maar het is gelukt. We waren bij de Fishriver Canyon, de op één na grootste Canyon ter wereld. Ze durfde alleen niet met haar paspoort op de foto.

Opdracht 10: Zet 20 vrouwen (plaatselijke bevolking) op een rij van klein naar groot en zet uiteraard Koen erbij.
Ontvangen van: Michiel Hensbergen en Kirsten van der Vliet
Beloning:
€50,00
Status: Geslaagd
Reactie Koen vooraf:
Er is zoveel vrouwelijk schoon op de wereld, dit moet me gaan lukken!
Reactie Koen achteraf: Met zoveel mensen op een school waren 20 vrouwen snel gevonden. Allemaal netjes op een rij. En ze mochten me nog vasthouden ook. Kijk snel bij de foto!

Opdracht 5: de uitdaging voor Koen: laat een foto van je maken in de crèche van bar’s tante in Zimbabwe, Mutare, http://www.facebook.com/l/a3d3f;www.lynettescreche.com. De bonus, pannekoeken bakken (of ander ludieke actie ;-) voor de kids een extra €50 Succes! Tip voor een goed doel: het moge duidelijk zijn!
Ontvangen van: Barbara Schinkel
Beloning: € 100,- , totaal €150,- gekregen.
Status: Geslaagd
Reactie Koen vooraf: Tsja, dit is echt een gave opdracht alleen komen wij drietjes niet in Mutare. Door Zimbabwe komen we met een tour waar we helaas niet uitkunnen. Misschien dat we deze opdracht mogen uitvoeren bij een andere kindercreché. Die ludieke actie nemen we dan ook op.
Reactie Koen achteraf: Mijn eerste grote opdracht is geslaagd! Bedankt dat ik het ook op een andere school mocht uitvoeren. En net op tijd, want vrijdag 10 december is de laatste dag voor de zomervakantie! Wat waren de kinderen van de Sentinental school in Houtbay blij. Wel veel cake gebakken en bananen gekocht. Ik heb zelfs al geld kunnen uitgeven voor nieuwe schoolboeken! Lees het volledige verslag met foto’s hier.

Opdracht 6: Laat je met z’n drieën fotograferen bij het plaatsnaambord Delft.
Ontvangen van: Ronald en Martine
Beloning: €2,50
Status: Geslaagd
Reactie Koen vooraf: Op naar Delft!
Reactie Koen achteraf: Oef als ik geweten had dat Delft een van de grotere townships van Kaapstad is, was ik minder enthousiast geweest. De camera hebben Erwin en Rhianne niet durven afgeven en een plaatsnaam bord zoals “Welkom in Delft” hadden ze niet (meer). Bij de bibliotheek (achter een hek) en bij de politie vonden wij de beste plek. Zie hier de foto bij de bieb. De overige komen in de gallery.

Opdracht 1: Jij moet door de x-ray van schiphol en je baasjes Rhianne en Erwin moeten hier een foto van maken.
Ontvangen van: Rianne  van Weverwijk
Beloning: € 5,-
Status: Voltooid
Reactie Koen vooraf: Joepie. Mijn eerste opdracht is binnen. Een beetje spannend om er door heen te gaan vind ik het wel. Dan kan iedereen door mij heen kijken.
Reactie Koen achteraf: Wat leuk, het leek wel een achtbaan. Kijk snel bij de verboden foto.

Opdracht 4: Bertus heeft een achter, achter nicht. Deze achter, achter nicht heet Berta.
Berta heeft ook nog een dochter en deze heet oek(je).
Berta hoorde dat Bertus zaakwaarnemer is geworden van zijn zoon koen omdat Koen een wereldreis gaat maken.
Berta heeft daarom besloten om samen met oek(je) Koen te komen uitzwaaien, dus ze komen ook mee eten.
Er is alleen een probleem…… Berta is niet zo spraakzaam.
Opdracht voor Erwin en Rhianne:
Leer Berta spraakzaam te maken door jullie laatste uren thuis van 10.30 tot aan schiphol alles wat degene zegt die Berta vastheeft verteld moet worden als Berta.
Berta moet altijd of bij Erwin of bij Rhianne zijn. Dit mag afgewisseld worden. Koen kan jullie ook daarbij helpen.
Ontvangen van: Klaas, Lydia, Ronald, Martine, Monica, Pong, Kevin, Jeniffer, Ilse en Sem.
Beloning: €7,50
Status: Voltooid
Reactie Koen:
Ik wist niet dat ik die tante ook nog had, wat leuk dat ze is komen uitzwaaien. Gelukkig is ze nu communicatief vaardig.

Reacties zijn gesloten.