Over ons

Wij hebben elkaar leren kennen in 2005 tijdens een vakantie in het Reuzengebergte in Tsjechië. Rhianne was daar met haar ouders op wandelvakantie en Erwin was met een groep op Mountainbike vakantie. Wij zaten daar in hetzelfde hotel. Begin 2008 zijn wij gaan samenwonen en al snel daarna bleek dat we een gezamenlijke droom hadden, namelijk een verre reis maken. In het begin werd gesproken over een korte reis van een aantal maanden. Het opschrijven van ieders plannen en een bezoek aan de vakantiebeurs in Utrecht zorgde ervoor dat er vanaf dat moment gesproken werd van een mogelijke wereldreis. Aangezien Rhianne nog op school zat konden we onze ideeën langzaam vorm gaan geven.

In 2009 hebben we 3 weken backpack ervaring opgedaan in Oost Europa. We hebben achtereenvolgens Servië, Bosnië en Montenegro bezocht. De beslissing is genomen, we gaan een een wereldreis maken!

En nu is het eindelijk zover! Tijd voor een persoonlijke voorstelronde.

Erwin over Rhianne

Tsja wat kan ik allemaal vertellen over Rhianne zonder slijmend over te komen. Ik hou me ge woon bij de feiten. Rhianne is geboren in 1988. Na de lagere school en het VWO is Rhianne Pedagogiek gaan studeren in Nijmegen. In juli van dit jaar is Rhianne cumlaude (dat moet er echt bij, petje af!) afgestudeerd. Al sinds haar zesde is Rhianne een scout in hart en nieren. Met hiken is Rhianne dan ook groot geworden. In combinatie met de wil wat van de wereld te zien en in aanraking te komen met andere culturen is backpacken misschien wel een logische vervolg stap.

Een idee om naar Azië te gaan broeide al langer doordat haar oudere zus na een reis met mooie verhalen terug gekomen was. Ook Zuid Afrika wilde Rhianne al langer bezoeken. Met deze reis wil Rhianne nieuwe grenzen ontdekken en oude verleggen.

Tenslotte is vergelijken Rhianne op het lijf geschreven. Voor een wereldreis komt dat fantastisch uit. We hebben dan ook de nodige Excelsheetjes met vergelijkingen tussen reisverzekeringen, vaccinaties en andere nuttige zaken.

Rhianne over Erwin


Wie is Erwin? Een jongen geboren op 10 januari 1982 met -10oC. Zal dat de reden zijn dat jij zo goed tegen de kou kan?  Erwin heeft na 4 jaar HAVO besloten om MBO Elektrotechniek te gaan doen. Om vervolgens in 2006 zijn diploma HBO Elektrotechniek te halen.

Op zijn werk is hij bezig met LICHT: armaturen, lichtberekeningen, Polaron, Lux en niet te vergeten een telefoon die niet ophoudt met rinkelen. Erwin is dan ook mijn ‘LICHT’ (lees zonnetje) in huis.

Van wie Erwin zijn reislustigheid heeft, weet niemand. Vanuit huis is hij niet veel verder dan de Nederlandse grens gegaan. Misschien juist daarom wil hij de weide wereld ontdekken en zijn grenzen verleggen. Nieuwe culturen zien en ervaren, natuur, dieren en mooie momenten beleven. Om daarnaast ook een periode af te sluiten en na een ‘ontspannende’ reis een nieuwe start te maken. Een eigen huis?, een poes kopen?, een nieuwe baan? en …….??? Wie weet wat ons gaat brengen.

Erwin wilde eigenlijk na zijn studie al een reis gaan maken, maar een vriendin (die geld kost) heeft er voor gezorgd dat de stap wat is uitgesteld, sorry! MAAR nu kunnen we samen deze onvergetelijke reis maken. Erwin heeft er heel veel zin in, gelukkig maar. En zet het liefste al zijn geld opzij om veel leuke dingen te kunnen doen. Vooral een bungeejump maken staat hoog op zijn lijstje! En dan natuurlijk het liefste ook nog eens de hoogste die je kan maken in Zuid-Afrika vanaf de Tsitsikamma boogbrug, slechts 216 meter hoog, zo de Bloukrans rivier in. Nou ja, er net boven dan… Of dit er van gaat komen, wie weet!

Reacties zijn gesloten.