Vaccinaties

Al vanaf onze geboorte zijn we net als (bijna) iedereen in Nederland ingeent tegen verschillende enge ziektes. Nu wij de grens over gaan is het verstandig om nog meer prikken te halen. Via onder andere de GGD hebben wij geïnformeerd welke prikken noodzakelijk zijn en welke prikken er aangeraden worden. Wat opvalt is dat er al snel gezegd wordt dat je iets nodig hebt, omdat dat alleen maar geld opleverd.

Het halen van de prikken kan op verschillende plaatsen en het loont dan ook om prijsverschillen uit te zoeken. Bij sommige huisartsen kan het of bij de GGD (ook onderling hanteren de GGD’s verschillende prijzen). Wij gaan naar het vaccinatiecentrum in Wageningen.

De prikken die wij gaan halen zijn:

Vaccinatie Hoe lang geldig? Prijs
Hepatitus A  25 jaar
(na 1 prik, 1 jaar)
 in Twinrix
(Hep A+B), 3 prikken
à € 60,-
Hepatitus B levenslang in Twinrix
DTP 10 jaar € 22,50
3 prikken, veelal in kinderleeftijd al gehad, daarna boosterprik 
Rabies  2 jaar  3 prikken
à € 32,-
Buiktyfus  3 jaar  € 34,-
Cholerastempel    
Malariarecept    € 7,50

Malaria

Wij hebben op advies van een tropenarts malariatabletten gekregen voor onze trip door Namibie, Botswana en Zimbabwe + 1 week erna. En aangezien wij het idee hebben om te gaan fietsen in Cambodja en Vietnam, hebben wij voor een groot deel van deze periode ook tabletten gekregen. Daarnaast raadde hij ons aan om een ‘nood’ pakket mee te nemen. De kans in de andere gebieden om malaria te krijgen is klein, maar het is niet uit te sluiten. Met een extra voorraad kunnen we zelf de eerste symptomen bestrijden, zodat we tijd genoeg hebben om een ziekenhuis op te zoeken.

Nu natuurlijk de vraag, welke tabletten gaan we slikken? Aangezien we door gebieden gaan (zuidelijk Afrika) waar de dodelijke variant van malaria veel voorkomt is ons Malarone geadviseert. Helaas, wel een dure variant, maar goed alles voor de gezondheid.

Reacties zijn gesloten.