Verzekeringen

Verzekeren kan je je (bijna) overal voor, maar de hulp en de uitkering als het daadwerkelijk nodig is verschilt nogal. De verschillende verzekeringen waar wij over na gedacht hebben zijn:

Zorgverzekering
In Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering te hebben. Wij gaan eind van het jaar weg en blijven bijna heel 2011 in het buitenland. Wij hebben er dan ook voor gekozen om een goedkope zorgverzekering te nemen met een hoog eigen risico, zodat we zo min mogelijk betalen. Half november zijn de nieuwe premies pas bekend, dus dan nog even snel afsluiten!!

Reisverzekering
We gaan langer op reis dan de 180 dagen die vaak vergoed worden in een doorlopende reisverzekering, DUS we hebben een ander soort reisverzekering nodig. Na veel zoekwerk hadden we de keuze tussen de OHRA lang op reis verzekering en de Special ISIS van de Goudse. De OHRA verzekering is een doorlopende verzekering waarbij je 365 dagen per jaar op reis mag zijn. Nadeel hiervan is dat extreme sporten en vrijwilligerswerk niet verzekerd zijn. En dit is nu juist iets wat wij graag willen gaan doen. Na veel overwegen hebben we er toch gekozen om de (duurdere) Special ISIS verzekering af te sluiten. Dit hebben we gedaan bij JOHO, aangezien we hier een paar euro korting kregen.

Waarom JoHo Insurances?
JoHo is één van de weinige organisaties in Nederland waar je buitenland-verzekeringen van meerdere maatschappijen direct kunt afsluiten. We gaan hier net als bij onze andere producten en diensten zoveel mogelijk uit van het standpunt dat je moet kunnen kiezen tussen het beste, het voordeligste en het meest gespecialiseerde aanbod.

  • JoHo biedt diverse mogelijkheden tot het combineren van verzekeringen en hulp bij het overstappen naar een andere verzekering.
  • Als je een verzekering afsluit via JoHo, betaal je in ieder geval nooit meer dan als je het rechtstreeks bij de verzekeraar zou doen, en soms betaal je (in verband met speciale collectieve afspraken) zelfs nog minder.
  • JoHo biedt ondersteuning bij problemen met de verzekeraar. Soms is er onenigheid over een declaratie, opzegtermijn, of premie. Het is dan handig als je gebruik kunt maken van een organisatie die de weg kent bij een verzekeraar.

Annuleringsverzekering
Voor ons Rond de Wereld ticket hebben we een annuleringsverzekering afgesloten, het is toch wel een groot bedrag om zomaar weg te gooien als de reis onverhoopt niet door zou kunnen gaan. Verder zullen we vervoer, overnachtingen, e.d. ter plekke pas regelen, dus daar is een annuleringsverzekering niet voor nodig.

Ticketverzekering 
Van deze verzekering hadden we nog nooit gehoord, maar goed, we hebben ons ook verzekerd voor de tickets. Stel er gaat nu een vliegtuigmaatschappij failliet die in het RTW-ticket is opgenomen, dan wordt er dus gezorgd dat wij hier ‘geen’ kosten over hebben.

Reacties zijn gesloten.