Budget

Aangezien wij geen rijke suikeroom hebben of grote sponsor die ons op reis wil sturen. Zat er voor ons niets anders op dan flink (BE)SPAREN.

Besparen doen wij vooral op de boodschappen en de extraatjes. Elke extra cent op reis is namelijk meegenomen.

Boodschappen
Bij het boodschappen doen is het vooral een kwestie van opletten . We kopen vooral dat wat er in de aanbieding is, mits het ook echt goedkoper is als een huismerk. We kopen voornamelijk seizoesgebonden groenten en fruit en veelal voordeelverpakkingen die we invriezen. Het luxe vlees doen we slechts af en toe, er is voldoende ander lekkers te krijgen. Tenslotte hoort ook winkelen bij een budgetsupermarkt erbij.

Zelf brood en wat lekkers meenemen naar het werk of tijdens een uitje in plaats van daar kopen scheelt veel kosten . 

Extraatjes
Wij zijn zelf al nooit zo van het uitgaan, dus dat scheelt al veel geld. Verder slaan we wat vaker uitjes over, zoals etentjes of een dagje pretpark/dierentuin. Vooral picknicken, fietsen en wandelen is voor ons een prima alternatief.

Af en toe ons zelf verwennen doen we wel, we wilden namelijk nog wel wat leuke dingen doen. Wanneer je dan goed op let zijn er genoeg leuke acties.

Wat kost het nou zo’n wereldreis?
Dit is de vraag waar wij het langst over hebben gedaan. En eigenlijk weten we het nog steeds niet. Veel sites die te vinden zijn op internet zijn alweer van een paar jaar geleden. En aangezien er veel te lezen is dat de bedragen fors gestegen zijn, is het moeilijk om een goed antwoord te vinden. Daarnaast ligt het ook aan de manier van reizen. Wij hopen met €30.000,- samen 11 maanden de wereld rond te kunnen. Op den duur zal blijken of dit een realistisch bedrag is.

Reacties zijn gesloten.